NOŽNICOVÝ ZDVIHÁK

Nožnicový zdvihák je druhou najčastejšou voľbou pri kúpe auto zdviháku. Jedná sa o typ zdviháku, ktorý má nesporné výhody:

  • nižšie nároky na pracovný priestor
  • menšie nároky na betónovú podlahu
  • jednoduché ovládanie
  • prístup ku kompletnej karosérii.
  • vysoká kapacita zdvihu až do 5T
  • tvoria nízku prekážku cca 10cm, je možné ich však aj zapustiť do podlahy

Svoje využitie nachádza hlavne v pneuservisoch, lakovniach, klampiarskych dielňach, ale aj v bežných autoservisoch a menších dielňach.

Medzi základné rozdelenie nami ponúkaných modelov patria:

  1. mobilný, alebo kotvený zdvihák. prípadne možnosť zdvihák zapustiť do podlahy.
  2. maximálna výška zdvihu. V závislosti od modelu sa pohybuje od 0,6 metra po 2 metre
  3. kapacita zdvihu, ktorá sa pohybuje od 2,7 tony do 5 ton

Mobilné nožnicové zdviháky  sú častou alternatívou pre dvojstĺpový zdvihák. Niekedy slúžia aj ako náhradný zdvihák vo väčších autoservisoch. Je nespornou výhodou je jeho kompaktný rozmer a možnosť presunutia. Tento model zdvihákov nie je potrebné kotviť a preto v prípade nepoužívania sa dá ľahko odtiahnuť a uskladniť.  Pri zdvihu vozidla zostávajú boky vozidla úplne prístupné. To je veľká výhoda pre použitie v lakovniach, pri detailingu, alebo pneuservise.

V ponuke máme rôzne modely, ktoré sa líšia kapacitou zdvihu od 2,7 tony do 4ton. Druhý rozhodujúcim faktorom je výška zdvihu, kde je možnosť zvoliť si model, ktorý zdvíha až do 1,2 metra.

Každý nožnicový zdvihák má inštalované bezpečnostné poistky, ktoré sa automaticky začnú zaisťovať pri zdvihu vozidla smerom nahor.  V závislosti od ponúkaných modelov sú rôzne spôsoby odisťovania týchto poistiek. V ponuke sú modely s manuálnym, elektromagnetickým, alebo pneumatickým odisťovaním. 

nožnicový zdvihák 3,5T PX-3500XU

 Dvojitý nožnicový zdvihák sa vyznačuje konštrukciou, ktorá mu umožňuje zdvihák vozidlo až do výšky 2 metre. V ponuke máme modely, ktoré sa líšia kapacitou zdvihu, maximálnou výškou zdvihu a prípadne či sa montujú na podlahu, alebo sa zapúšťajú do podlahy. Dvojité nožnicové zdviháky majú zvyčajne pneumatické bezpečnostné poistky, ktoré chránia vozidlo pre samovoľným spustením. 

vysokozdvižný nožnicový zdvihák 3,5T

Nájazdové nožnicové zdviháky sú vhodné pre komplexný servis vozidiel, diagnostiku, alebo robenie geometrie. Často sú vybavené dodatočnými prízdvihovými zdvihákmi. Ich zdvihová kapacita býva od 4 do 5 ton. Líšia sa aj maximálnou výškou zdvihu.

scissorsdiagnostic-lift-50t (9)

 

V ponuke máme aj rôzne doplnky pre nožnicové zdviháky, ako sú dodatočné gumové kocky rôznych rozmerov, prípadne dotatočné nájazdové rampy a podobne. Pre všetky ponúkané zdviháky poskytujeme službu odbornej montáže a revíznej správy.